Preuzmi player

Priznanje Karmeli Skoko

ŠIROKI BRIJEG - Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine dodijelio je na prijedlog Predsjedništva Crvenog križa ŽZH priznanje za Svjetski dan Crvenoga križa (8. svibanj) dugogodišnjoj tajnici Crvenog križa Široki Brijeg, gospođi Karmeli Skoko. Ovo priznanje dodjeljuje se pojedincima zaslužnim za izuzetno značajan doprinos u radu i razvoju Crvenoga križa. Karmela Skoko tajnica je Crvenoga križa Široki Brijeg od davne 1976. godine, pa do umirovljenja krajem 2017. godine. Bila je na čelu Crvenoga križa u ratnom vihoru koji je zahvatio i Široki Brijeg, te je svojim neumornim radom u ratnim i mirnodopskim uvjetima gradila i razvijala gradsku organizaciju Crvenoga križa u Širokom Brijegu.
„Ovo priznanje posvećujem svim članicama i članovima Crvenoga križa, darivateljima krvi, kao i volonterima Crvenoga križa, bez čije pomoći ovaj vid priznanja ne bi stigao u moje ruke. Želim da Crveni križ i u budućnosti uživa veliki ugled u gradu, kao što to čini na višim razinama, čemu je dokaz ovo visoko priznanje,“ istaknula je Karmela Skoko.
Priznanje je u ime Crvenoga križa Federacije BiH dodijelio Josip Zelenika, predsjednik Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, koji se zahvalio Karmeli Skoko na svemu što je učinila za Crveni križ u 42 godine službe. „Iako ovo priznanje dodjeljuje Federalni Crveni križ, uvjeren sam da Karmela Skoko ovo priznanje prima od stotina pojedinaca i obitelji kojima je neumorno služila cijeloga života. Iskreno se zahvaljujem na godinama posvećenosti potrebitima, kako u ratu tako i u miru. Siguran sam da je Karmela ublažila veliki broj ljudskih patnji, te zbog toga će se njeno ime uvijek izgovarati s poštovanjem,“ naglasio je Zelenika.

0
0
0
s2smodern