Preuzmi player

Izišao 26. broj 'Franjinim stopama'

ŠIROKI BRIJEG - Franjinim stopama je list koji izdaje Vijeće mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Široki Brijeg. I ovaj 26. broj donosi mnoštvo informacija i vijesti vezanih za život mjesnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini, kao i vijesti iz Hercegovačke franjevačke provincije.
Tema broja pod naslovom Kroz korizmu do Uskrsa donosi nekoliko tekstova čiji nam sadržaj može pomoći u pripravi za radosnu proslavu dana Isusova uskrsnuća.
 U rubrici Život u obitelji, fra Mladen Rozić piše o nevoljama i kušnjama u obitelji i kako ih savladati. Fra Jure Barišić progovara o razlici između poziva i zvanja, a Vlado Glavina, koordinator karitativne sekcije OFS-a Široki Brijeg, predstavlja njezin rad naglašavajući kako nas je Bog stvorio, dao nam razum i ljubav da ga prepoznamo u potrebitima u našoj blizini. Rubrika Svjedoci govore donosi svjedočanstva dviju svjetovnih franjevki, Ružice Martinović iz Čitluka i Lidije Šarac iz Čerina, te časne s. Anice Oršolić. Članovi medijske sekcije OFS-a Široki Brijeg predstavili su rad sekcije i emisiju Riječ s izvora koja se  već desetak godina emitira na radiopostaji Široki Brijeg. Naslovna slika novog broja kao i postaje križnog puta rad su umjetnika Srećka Kriste. Razmatranja uz postaje križnog puta napisao je fra Ante Marić. Fra Dane Karačić napisao tekst pod naslovom Naše tete – dobri duh naših obitelji, posvećen tetama koje su u Drugom svjetskom ratu ostale bez svojih voljenih momaka, koji su poginuli ili nestali, a one se nikada nisu udale te su svoj život posvetile pomažući ponajviše svoje nećake i nećakinje. Na kraju lista nas i u ovom broju čeka naša Boška koja nas svojim dosjetkama i komentarima uvijek iznova nasmije, ali i navede na razmišljanje o određenoj temi.
 
Uredništvo lista

0
0
0
s2smodern