Kultura

'Young heroes' u kinu Borak

ŠIROKI BRIJEG - Humanitarni koncert za štićenike doma „Marija – naša nada“  održat će se u širokobriješkom kinu 'Borak' u nedjelju, 21. svibnja,  s početkom u 17 sati . U programu sudjeluju Mažoretkinje Široki Brijeg,  cheerleading klub Široki, učenici škole Helen Doron i tamburaški sastavi. Organizatori spomenutog koncerta, učenici širokobriješke škole Helen Doron, ujedno su dio globalne kampanje koji su sa svojim roditeljima i učiteljicama kroz tri koraka svoje ideje proveli u djelo. Važno je napomenuti da su u ovoj humanitarnoj kampanji svi pobjednici i da je misao vodilja cijelog projekta kako svako dijete može postati junakinja ili junak. Mali ili veliki, heroji su svi oni koji pomažu drugima i potiču pozitivne promjene.

'Učiteljice' večeras u Čitluku

ČITLUK - U povodu obilježavanja Dana općine Čitluk i 710. Obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo, večeras će u dvorani hotela “Brotnjo“ s početkom u 20 sati dramska sekcija HKUD-a Didak izvesti svoju nagrađivanu predstavu 'Učiteljice'.  Ovo je još jedna prigoda za domaću publiku da pogleda priču iz davne 1916. godine, kada je živio fra Didak Buntić, priču koja donosi i radost i žalost, priču koja oživljava Hercegovinu i njenu snagu u vremenima kada je bilo najteže.

 

Izložba koja posjeća na tragične događaje

ŠIROKI BRIJEG - U povodu Međunarodnog dana muzeja Franjevačka galerija na Širokom Brijegu priredila je sinoć izložbu pod nazivom '66' koja podsjeća na tragične događaje iz Drugoga svjetskog rata u kojima je ubijeno 66 hercegovačkih franjevaca. „Koncept izložbe '66' sastojao se iz tri dijela. Prvi dio bile su krhotine iz Riznice, dakle oštećeno crkveno posuđe u Drugom svjetskom ratu, drugi dio su osobni predmeti ubijenih fratara, a treći dio bile su slike i skulpture rađene isključivo na temu ubijenih fratara”, kazala je za naš radio djelatnica Franjevačke galerije Kristina Ćavar, akademska slikarica i magistrica sakralne umjetnosti.   

Izložba '66'

ŠIROKI BRIJEG - Franjevačka galerija na Širokom Brijegu je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, koja povezuje sve muzeje svijeta ponudivši intrigantnu temu 'Muzeji i sporne povijesti: govoriti neizrecivo o muzejima', priredila izložbu pod nazivom '66' koja oživljuje tragične događaje iz Drugoga svjetskog rata u kojima je ubijeno 66 hercegovačkih franjevaca. Izložba će se održati večeras u vremenu 18 do 24 sata.  

Predstavljeni "Apokaliptični dani"

LJUBUŠKI - U dvorani sv. Ante na Humcu sinoć je upriličeno predstavljanje knjige fra Janka Bubala, “Apokaliptični dani”. „Ovo je velika knjiga koja govori o sudbonosnim danima za nas i našu domovinu iz prve ruke. Vrijeme je to koje stvara povijest”, rekao je, između ostalog, fra Mića Stojić predstavljajući knjigu koja govori o fra Jankovom viđenju događaja u Hercegovini i šire, koncem i nakon Drugog svjetskog rata. U knjizi otkriva kroz što je sve prolazio tih godina, ali i razloge svoje duge književne šutnje. Uz izdanje Vicepostulature postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” na hrvatskom, predstavljen je i nedavno objavljeni prijevod ove knjige na engleskom jeziku u izdanju CroLibertasa iz Chicaga i Vicepostulature Široki Brijeg. U programu predstavljanja sudjelovali su još Ante Čuvalo i Ivan Zlopaša. U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Preuzmi player

Servisne informacije

Nema aktualnih dogadanja.

Najave

Nema aktualnih dogadanja.

Vrijeme

Važniji telefonski brojevi

039 702 824 Matični ured
039 703 086; 123 Vatrogasno društvo
039 704 926; 124 Dom zdravlja
039 716 601; 122 Policija
039 703 288 Crveni križ
039 704 100 Elektro Široki Brijeg
039 705 127 Poštanski ured Široki Brijeg
039 704 881 Vodovod Široki Brijeg