Gospodarstvo

Vlada ZHŽ proglasila prirodnu nepogodu

ŠIROKI BRIJEG - Vlada Županije Zapadnohercegovačke je na svojoj 70. sjednici održanoj u Širokom Brijegu proglasila stanje prirodne nepogode na cijelom području ZHŽ. Na prijedlog Županijskog stožera civilne zaštite, Vlada ZHŽ donijela je Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode na cijelom području ZHŽ-a pogođenim jakim mrazom i niskim temperaturama u drugoj polovici mjeseca travnja.  Stanje prirodne nepogode Općina Ljubuški proglasila je 4. svibnja, Grad Široki Brijeg 9. svibnja, a općine Posušje i Grude stanje prirodne nepogode proglasili su 10. svibnja, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Sindikati tvrde: Konzum uručio 400 otkaza

MOSTAR/SARAJEVO - Konzum je, tvrde sindikati, već uručio 400 otkaza u Bosni i Hercegovini, i to radnicima u Mostaru koji su u ovoj kompaniji imali ugovore na određeno vrijeme. Inače, tvrtke-kćeri "Agrokora" u BiH zapošljavale su 5.200 radnika uz godišnji obrt od 500 milijuna eura i poslovanje s više od 1.300 dobavljača. Najznačajniju kariku u tom lancu čini "Konzum BiH" s, prije krize, 4.600 zaposlenih i lancem od 250 prodajnih objekata koji imaju dominantnu ulogu na tržištu.

Ništa od povećanja cijena goriva za 15 feninga

SARAJEVO - Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine većinom glasova prihvatili su negativno mišljenje Povjerenstva za financije i proračun i time su odbili izmjene Zakona o trošarinama koji je predviđao povećanje trošarina na naftu i naftne derivate za 15 feninga. Za negativno mišljenje Komisije bio je 21 zastupnik, 14 ih je bilo protiv dok je jedan bio suzdržan.

Kandidiranje projekta 'Izrada studije o modelu upravljanja komunalnim otpadom'

ŠIROKI BRIJEG - Na 4. sjednici Lokalnog ekonomskog vijeća Širokog Brijega prezentirane su aktivnosti na izradi Strategije razvitka Grada Širokog Brijega za desetogodišnje razdoblje, raspravljalo se o dokumentima Strateške platforme i Sektorskih planova kao i o Operativnom planu razvitka za naredne tri godine. U cilju unaprjeđenja poslovnog okruženja i javno privatnog dijaloga donesen je Zaključak da Gradonačelnik u okviru EU programa PROLOCAL, pokrene inicijativu za udruživanje poduzetnika s područja Širokog Brijega. Vijeće je nakon raspravljanja o mogućnosti kandidiranja projekata na drugi poziv za dodjelu bespovratnih sredstava dao preporuku da se na taj poziv kandidira projekt 'Izrada studije o modelu upravljanja komunalnim otpadom'. 

Ugovor vrijedan više od 20 milijuna eura

MOSTAR - Dalekovod Zagreb i Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne potpisali su u Mostaru ugovor o obnovi i izgradnji dalekovoda i transformatorskih stanica te isporuci brojila, vrijedan više od 20 milijuna eura. Projekt je podijeljen u tri dijela prema vrsti radova, a obuhvaća izgradnju više od 70 kilometara novih i rekonstrukciju gotovo 400 kilometara postojećih dalekovoda te izgradnju 25 novih i rekonstrukciju 40 postojećih trafostanica. Predviđeno trajanje radova je tri godine.

 

Preuzmi player

Servisne informacije

Nema aktualnih dogadanja.

Najave

Nema aktualnih dogadanja.

Vrijeme

Važniji telefonski brojevi

039 702 824 Matični ured
039 703 086; 123 Vatrogasno društvo
039 704 926; 124 Dom zdravlja
039 716 601; 122 Policija
039 703 288 Crveni križ
039 704 100 Elektro Široki Brijeg
039 705 127 Poštanski ured Široki Brijeg
039 704 881 Vodovod Široki Brijeg