Print this page

Dodijeljena javna priznanja Grada Širokog Brijega

Grad SB Velika

ŠIROKI BRIJEG - Na 35. sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega jednoglasno je usvojena Odluka o dodjeli javnog priznanja „Grb Grada Širokog Brijega“ i to: Gradu Vinkovcima, Ivani Cigić - posmrtno, Antoniu Zeljki - posmrtno, Fra Vendelinu Karačiću i Gospodarskom društvu MODRA STIJENA d.o.o. Široki Brijeg. Usvojena je Odluka o pristupanja izradi izmjena i dopuna Odluke o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja naselja Široki Brijeg kao i Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Širokog Brijega od 1. 1. 2020. do 30. 6. 2020. Godine. 

 

Prema izvješću za cijelu godinu su planirani prihodi od 13.288.500,00 KM dok je izvršenje za prvih šest mjeseci 5.772.938,61 KM ili 43%. Što se tiče rashoda godišnjim proračunom je planirano 14.784.800,00 KM, dok je za prvih šest mjeseci izvršeno 5.757.733,61 KM ili 39%.
Također su usvojena Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist:
• Stanka Ćužića sina Branimira iz Mokrog,
• Ivana Kvesića sina Vinka iz Rasna,
• Jerke Bubala sina Pere iz Turčinovića,
• Damira Hrkaća sina Janje iz Mokrog,
• Dalibora Šaravanje sina Radoslava iz Donjeg Crnča;

Odluka o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju kulturno-športskog objekta u Jarama također je usvojena, a riječ je o izvlaštenju zemljišta zbog izgradnje navedenog objekta.
Izvješća o radu Športskog saveza Grada Širokog Brijega i Crvenog križa također su usvojena. Iz Izvješća Crvenog križa sigurno vrijedi spomenuti kako je u 2019. godini održano 14 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a Širokobriježani su u ukupno darovali 1070 doza krvi. Također, vijećnici su primili na znanje i izvješće o djelovanju Crvenog križa u vrijeme pandemije koronavirusa koji je promptno pristupio aktivnostima u svrhu zaštite i pomoći ugroženom stanovništvu. Sjednica je zbog epidemioloških mjera održana u širokobriješkom kinu Borak.
Prema izvješću o stanju sigurnosti na području PU Široki Brijeg za 2019. godinu ono se može analitički ocijeniti povoljnim. Uzimajući u obzir stanje javnog reda i mira u protekloj godini došlo je do blagog povećanja prekršaja, ali isto tako došlo je do smanjenja sudionika i posljedica tih istih prekršaja. PU Široki Brijeg je radi poboljšanja stanja javnog reda i mira izvela više preventivnih akcija kako bi se smanjili prekršaji. U 2019. godini zabilježena su 192 javna okupljanja a sva su protekla bez većih incidenata. Što se tiče prometa dogodile su se 233 prometne nezgode, a važno je napomenuti kako u tim nesrećama nije bilo smrtno stradalih osoba. Najčešći uzroci nastanka prometnih nezgoda su neprilagođena brzina i alkohol. U izvještajnom razdoblju počinjeno je 81 kazneno djelo, a rasvijetljenost iznosi 89%.

Read 441 times
Rate this item
(0 votes)

About Author

Latest from marinko