Preuzmi player

policija vozilo foto 5

ŠIROKI BRIJEG/LJUBUŠKI – U protekla 24 sata evidentirana su dva prekršitelja policijskog sata u Širokom Brijegu. Protiv počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, priopćeno je u četvrtak iz MUP-a ZHŽ-a. Kaznena djela nisu zabilježena, prometne nezgode nisu evidentirane.

0
0
0
s2smodern

policijaf

ŠIROKI BRIJEG - MUP ŽZH je u svom dnevnom izvješću u biltenu “Halo 122” izvjestio o broju prekršitelja policijskog sata i mjere samoizolacije na prostoru ŽZH.

Evidentirano je deset prekršitelja policijskog sata u protekla tri dana, od toga sedam u Posušju i tri u Ljubuškom, od kojih je jedan prekršitelj iz Posušja ujedno prekršio i odredbu rješenja o samoizolaciji.Protiv počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o JRiM-a. 

Evidentirana su dva kaznena djela, od toga jedno iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ FBiH i jedno iz oblasti kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina KZ FBiH. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Evidentirana je jedna prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom u kojoj je jedna osoba zadobila tjelesne povrede, navodi se u izvješću.

0
0
0
s2smodern

kokainŠIROKI BRIJEG - MUP HNŽ-a je u ponedjeljak u svom izvješću za prethodna tri dana, između ostaloga, naveo kako su u petak u Čitluku uhvatili dvojicu mušakaraca iz Vrgorca i Širokog Brijega s drogom u automobilu.

Njihovo izvješće o spomenutom događaju prenosimo u cijelosti.

U petak 17. travnja oko 18:30 sati patrola policije PS Čitluk je kontrolirala vozilo marke “VW Golf” kojim je upravljao D.M. (1984) iz Vrgorca, a na mjestu suvozača se u tom trenutku nalazila osoba  J.Č.(1978) iz Širokog Brijega.

Isti su dragovoljno predali patroli policije 2 folije s tvarima koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Heroin i više tableta Heptanon.

O svemu je upoznat Odjel kriminalističke policije i tužitelj, navodi se u izvješću u ponedjeljak.

Iz MUP HNŽ-a javljaju kako je proteklog vikenda iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a, registrirano je 12 prijava, od čega na području Mostara šest, na području Jablanice, Rame i Čapljine te na području Konjica tri.

Iz oblasti javnog reda i mira je registrirano šest prekršaja i to na području Mostara dva i na području Jablanice četiri.

Zabilježene su četiri  prometne nezgode i to na  području Jablanice jedna i na području Mostara tri.

0
0
0
s2smodern

prometna livno 2LIVNO - Zbog prometne nezgode u kojoj su u mjestu Kovačić kod Livna, život izgubile četiri osobe i drugih otkrivenih kaznenih djela, vozaču Land Rovera određen jednomjesečni pritvor.

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HBŽ, Općinski sud u Livnu, je 14. travnja 2020. godine osumnjičenom T.P. zvanom Z., rođenom 1974. godine u Livnu gdje je i nastanjen, odredio jednomjesečni pritvor radi postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio kaznena djela:

Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz članka 336. stavak 4.,
Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi iz članka 337. stavak 1.,
Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz članka 371. Stavak 1. i
Posebni slučajevi krivotvorenje isprave iz članka 374.stavak 1. točka e) Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 9. travnja 2020. godine, oko 23:00 sata, u vrijeme zabrane kretanja motornih vozila zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao prijevoznim sredstvom marke “Land Rower”, iz pravca Bosanskog Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila marke “VW Golf II”, a kojim je upravljao J. M. (21 godina), dok su se na mjesu putnika nalazili S.V. (20 godina) i V.V. (20 godina) i I.R. (19 godina), a koji su od posljedica zadobivenih ozlijeda preminuli.

U vezi sa prometnom negodom osumnjičenom se stavlja na teret da je bez pomoći ostavio osobe ozlijeđene u prometnoj nezgodi tako da istima u periodu do dolaska hitne medicinske pomoći nije pružio pomoć već je iz svoga vozila, u cilju neotkrivanja posjedovanja naoružanja, uzeo dvije lovačke puške i određenu količinu streljiva i iste sakrio, zakopao, na njivi koja se nalazi oko 100-injak metara od mjesta nezgode, a koje streljivo i naoružanje je pronađeno prilikom vršenja očevida prometne nezgode.

Osumnjičenom se također stavlja na teret da je u svojoj obiteljskoj kuću u mjestu Rujani u Livnu suprotno odredbi članka 8. stavak. 2. Zakona o oružju i streljivu u HBŽ, neovlašteno držao protutenkovski raketni bacač M-80- zv. “zolja”, dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 komada samokresa različitih modela i kalibara, lovački karabin, streljivo različitih vrsta i kalibara, ukupno oko 1200 komada i bajunete, čija nabavka građanima uopće nije dopuštena, a koje naoružanje je pronađeno 11. travnja 2020.godine, u vozilu osobe S. P. koje je isto u cilju neotkrivanja i sprječavanja dokazivanja uzela iz obiteljske kuće osumnjičenog.

Pored navedenih kaznenih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, isti se također tereti da je dana 30. ožujka 2020.godine, izradio lažnu ispravu, neovlaštenom upotrebom pravog pečata lovačke udruge iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I.Š., osobi koja se za vrijeme prometne nezgode nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vrijeme opasnosti od pojave korona virusa COVID-19, kao lovočuvaru dopušta kretanje u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

Nakon provedene kriminalističke obrade, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, osumnjičeni je predan na daljnje nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu HBŽ-u u Livnu, te je nakon donošenja naredbe o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog postupajući Županijski tužitelj, Općinskom sudu u Livnu, podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Nakon održanog ročišta zbog postojanja osnovana straha da će uništiti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak , kao i da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke , odnosno zbog razloga opisanih u članku 146. stavak 1. točka b) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, postupajući sudac Općinskog suda u Livno, protiv osumnjičenog je odredio mjeru pritvora u trajanju od mjesec dana.

Istraga u kaznenom predmetu protiv osumnjičenog je u tijeku, a u daljnjem tijeku postupka provest će se potrebna vještačenja, prikupiti određena materijalna dokumentacija, saslušati svjedoci i poduzeti sve druge mjere i radnju u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema principu presumpcije nevinosti, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja, navedeno je u priopćenju.

0
0
0
s2smodern

CRNA KRONIKA

U prometnoj nesreći kraj Mostara ozlijeđen je načelnik Konjica

U prometnoj nesreći kraj Mostara ozlijeđen je načelnik Konjica

Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020

MOSTAR - Teške tjelesne ozljede u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak rano ujutro kraj Mostara zadobili su načelnik općine Konjic Emir Bubalo i njegova supruga te vozač drugog...

U prometnoj nesreći smrtno stradao vozač iz Rakitna

U prometnoj nesreći smrtno stradao vozač iz Rakitna

Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020

ŠIROKI BRIJEG - Donosimo izvješće Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH za protekla tri dana Nema evidentiranih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira. Evidentirana su dva kaznena djela iz oblasti kaznenih...

Teška prometna nesreća u Vrapčićima

Teška prometna nesreća u Vrapčićima

Ponedjeljak, 01 Lipanj 2020

MOSTAR - Više osoba ozlijeđeno je  u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko oko 6:00 sati  na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Vrapčići sjeverno od Mostara. U prometnoj...

Ozlijeđen radnik u Mostaru

Ozlijeđen radnik u Mostaru

Ponedjeljak, 25 Svi 2020

MOSTAR - Tijekom radova na demontaži stropa na balkonu objekta Klinike za psihijatriju SKB Mostar, radnik M.M.(1965.) pao je i zadobio teške tjelesne ozljede. "Hospitaliziran je na Odjelu za anesteziju, reanimaciju...

Suđenje Suniti Hindić za ubojstvo Nine Ivankovića

Suđenje Suniti Hindić za ubojstvo Nine Ivankovića

Petak, 22 Svi 2020

MOSTAR - U Županijskom sudu u Mostaru u petak je započelo suđenje Suniti Hindić optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića. Dvadesetjednogodišnja Sunita Hindić se pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedavao Elis...

Radnik zadobio ozljede prilikom pada s objekta u izgradnji

Radnik zadobio ozljede prilikom pada s objekta u izgradnji

Srijeda, 20 Svi 2020

ŠIROKI BRIJEG - U protekla 24 sata na području ŽZH-a evidentirana su četiri kaznena djela. Od toga dva kaznena djela su iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ F BiH, jedno...

Kamion sletio na širokobriješkoj obilaznici

Kamion sletio na širokobriješkoj obilaznici

Srijeda, 20 Svi 2020

ŠIROKI BRIJEG - U poslijepodnevnim satima (20. svibanj) na širokobriješkoj obilaznici prevrnuo se kamion. Na kamionu je nastala veća materijalna šteta. Kako neslužbeno doznajemo radi se o samoslijetanju teretnog vozila koje...

Policajac počinio samoubojstvo vatrenim oružjem

Policajac počinio samoubojstvo vatrenim oružjem

Ponedjeljak, 18 Svi 2020

TOMISLAVGRAD - Na dijelu Duvanjskog polja, u blizini lokalne prometnice koja povezuje naselje Sarajlije i Tomislavgrad, 51-godišnji T.J. iz naselja Kuk pored Tomislavgrada počinio je samoubojstvo vatrenim oružjem. Kako se...

U prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala

U prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala

Srijeda, 13 Svi 2020

LJUBUŠKI - Noćas u 0:00 sati, u Ljubuškom, naselje Lisice dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo jedno vozilo. U ovoj prometnoj nezgodi, samoslijetanju vozila zabilježena je veća materijalna...