Preuzmi player

Karlo Galić najbolji senior na Kupu BiH

4

PRIJEDOR/POSUŠJE - U nedjelju (14. travnja 2019.) u Prijedoru se održao Kup Bosne i Hercegovine u taekwondou gdje je nastupilo 240 natjecatelja iz 25 klubova. Organizator Kupa bio je Taekwondo Savez BiH, a domaćin taekwondo klub Kozara iz Prijedora. Taekwondo klub Poskok iz Posušja nastupio je sa 5 natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate u sportskoj borbi.
U konkurenciji seniora nastupio je Karlo Galić koji je sa dvije uvjerljive pobjede osvojio zlatnu medalju u kategoriji seniora do 87 kilograma. Zahvaljujući tome proglašen je najboljim seniorom turnira, a Taekwondo klub Poskok je dobio pehar za ukupno treće mjesto u konkurenciji seniora. U konkurenciji mlađih kadeta posuški klub su predstavljali Lucija Miličević i David Grubišić koji su nastavili nizati pobjede i zlatne medalje. U konkurenciji juniora nastupili su Sara Grubišić i Ilija Jukić koji su osvojili srebrne medalje.

„Ovaj turnir je bio jedan od bodovnih turnira svim službenim uzrastima koji skupljaju bodove za ulazak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Naš klub predstavljalo je pet natjecatelja koji su imali jako dobre rezultate. Karlo je nastupio u težinski većoj kategoriji od njegove te je imao dvije jako dobre borbe, a ovaj turnir mu je dobro poslužio u pripremi za nastup na Svjetskom prvenstvu na kojem nastupa polovicom svibnja. Jako mi je drago da dolaze nove mlade nade kao Lucija i David koje ukoliko budu ustrajni očekuje uspješna taekwondo karijera, a oni već neko vrijeme nižu samo pobjede. Također i naši juniori su imali uspješan nastup uzevši u obzir da im je ovo prva natjecateljska godina u juniorskom uzrastu. Zahvaljujemo se domaćinu na gostoprimstvu i našem sponzoru Rent a car BGL COMMERCE kao i Sportskom savezu općine Posušje koji podupiru naš rad. Sada imamo malu pauzu sa nastupima do kraja mjeseca, a onda nas očekuje još nekoliko nastupa na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj i nastup Karla Galića na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", kazao je trener, Petar Boban.

0
0
0
s2smodern