Preuzmi player

Ivan Kvesić i Anđela Soldo još jednom najuspješniji sportaši Širokog Brijega

izbor sportasa godine sb 2019 2ŠIROKI BRIJEG - Ivan Kvesić i Anđela Soldo proglašeni su najboljim sportašima Širokog Brijega u 2018. godini prema izboru Sportskoga saveza Grada Širokog Brijega, čime su ovu nagradu osvojili drugu godinu zaredom.

Tradicionalni izbor najuspješnijih sportašica, sportaša i momčadi Grada Širokog Brijega održan je u petak u Hotelu “Park”, a izbor je izvršio Ocjenjivački sud Sportskoga saveza Grada Širokog Brijega.

Prije same svečanosti dodjele priznanja nazočnima na svečanosti obratili su se Ivan Zeljko, predsjednik Športskoga saveza Grada Širokog Brijega i širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević.

Ivan Kvesić

Na kraju same svečanosti u ime svih osvajača vrijednih nagrada nazočnima se obratio Ivan Kvesić, koji se ove godine okitio naslovom prvaka svijeta u kategoriji seniora – 84 kg na Svjetskom karate prvenstvu u Španjolskoj i tako postigao najveći uspjeh u povijesti širokobriješkoga sporta.

Kao član Hrvatske karate reprezentacije je vjerojatni izgledni sudionik Olimpijskih igara 2020. u Tokiju. Za 2018. godinu proglašen je najuspješnijim sportašem Grada Zagreba. U dosadašnjim izborima najuspješnijih sportašica i sportaša Grada Širokog Brijega dobivao je priznanja u svim kategorijama.

Uz naslov svjetskog prvaka od značajnijih rezultata vrijedi istaknuti: 1. mjesto na prvenstvu Grada Zagreba u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji; Državni seniorski prvak Republike Hrvatske u kategoriji do 84 kg; Državni seniorski Prvak RH u ekipnoj konkurenciji; 1. mjesto na CRO OPEN u Rijeci; 3.mjesto u Svjetskoj Premijer ligi (Rabat, Maroko); 3.mjesto u Svjetskoj Premijer ligi (Tokio, Japan). Student je fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Anđela Soldo

Anđela Soldo drugi put zaredom je izabrana za najuspješniju sportašicu Grada Širokog Brijega. Karateom se bavi od svoje šeste godine kao članica Karate kluba Široki. Upisom na Kineziološki fakultet u Mostaru pristupa Sveučilišnom karate klubu Neretva . Članica je državne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

U ranijim izborima najuspješnijih sportašica i sportaša Grada Širokog Brijega je birana u sljedećim kategorijama: Nada godine 2010. god.; Najuspješnija junorika 2014. god; Najuspješnija seniorka 2017. god.

Najznačajniji rezultati u 2018. godini: 3. mjesto na Balkanskom seniorskom prvenstvu – pojedinačno (Istanbul – Turska); u veljači 2018. god. nastupala je na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore održanom u Sočiju (Sochi – Rusija); 3.mjesto na seniorskom prvenstvu BiH – Sarajevo; u studenom nastupa na svjetskom prvenstvu u Madridu (Španjolska); naslovom državne prvakinje BiH i osvojenim prvim mjestom u Banja Luci je izborila plasman na Europsko prvenstvo u Danskoj u veljači 2019 god.

Nagrađene sportašice i sportaši

Najbolja ženska ekipa:
Hrvatski cheerleading klub Široki

Najbolja momčad:
Juniori NK Široki Brijeg

Najbolji trener:
Žarko Kraljević (Karate klub Široki)

Za nade godine (djevojčice i dječaci do 14 godina) proglašeni su: Ana Vranješ (Judo klub Neretva, Mostar) i Dominik Marić ( Judo klub Borsa, Mostar).

Najuspješnija kadetkinja i kadet (djevojčice i dječaci od 14 do 16 godina):
Ana Buhač (Ženski nogometni klub Široki Brijeg) i Luka Kvesić (Karate klub Široki Brijeg)

Najuspješnija juniorka i junior:
Marija Zelenika (Judo klub Borsa, Mostar) i Mirko Zelenika (Judo klub Borsa, Mostar)

Posebna priznanja za dugogodišnji izniman doprinos u razvoju i promicanju širokobriješkoga sporta:
Ante Ramljak i Ivan Naletilić-Rora.

Priznanja su dobili i pobjednici Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega u 2018. godini, ekipa MZ Jare.

0
0
0
s2smodern